Usein kysytyt kysymykset

Milloin sulkiskausi alkaa ja missä pelivuoroja pidetään?

Kausi alkaa syksyllä koulujen alkaessa ja päättyy keväällä toukokuun lopulla. Innokkaimmat harjoittelevat myös kesällä. Kotihallimme on Halikon liikuntahalli. Lisävuoroja on otettu salivuorojen puutteesta johtuen myös Hanhivaaran liikuntakeskuksesta.

Täytyykö osata pelata, jotta voi liittyä seuraan?

Pelikokemusta ei tarvitse olla lainkaan. Seurassamme voit tutustumaan lajiin muutaman kerran ilman pelimaksuja.

Kuinka usein harjoituksia on?

Junioreilla (alle 18 v.) on yksi ohjattu treenikerta viikossa tiistaisin. Lisäksi juniorit voivat tulla pelaamaan sunnuntain pelivuorolle. Aikuisten pelivuoroja on yhteensä kolme (ti, to ja su). ks. pelivuorot ja maksut.

Minkä ikäisenä voi aloittaa? Voiko vielä 15-vuotias tai aikuinen aloittaa sulkiksen?

Halikon Sulkis ry:llä ei ole valmennustoimintaa alle kouluikäisille. Junioriryhmään voi osallistua alle 18 -vuotiaat. Kaikille pelivuoroille voi tulla pelaamaan myös vanhempansa kanssa.

Sulkapallo on mainio liikunta- ja kuntoilumuoto kaikenikäisille. Kaikenikäiset ovat tervetulleita ja sulkapallon voi aloittaa minkä ikäisenä vaan.

Onko sulkiksessa tasoryhmiä? Voiko vain harrastaa vai pitääkö myös kilpailla?

Seurassa on harrastelijoita sekä kilpapelaajia. Kilpailemista ei edellytetä ja pelivuoroille voi tulla pelailemaan mukavassa porukassa.

Mitä harrastus maksaa? Entä vakuutukset? Pitääkö olla omat välineet?

Katso hinnat pelivuorot ja maksut -sivulta. Vakuutus ei sisälly maksuihin. Aloittelija tarvitsee ainoastaan omat pelitossut, mailan ja sulat (muovi- tai aidot sulkapallot). Aitoja sulkapalloja voi ostaa seuraan pelivuoroilta. Aloittelijan maila maksaa n. 30 €, huippumaila n. 100 €.

Milloin pääsee kilpailemaan? Millaisia ja missä kilpailuja on?

Eritasoisia kilpailuja järjestetään Turun alueella n. kerran kuukaudessa. Kansallisia- ja harrastekisoja pelataan ympäri Suomea. Jokaiselle löytyy sopivia kilpailuja omien taitojen mukaan. Kilpailut pidetään viikonloppuisin. Osa on pelkästään lauantaina, osa kestää koko viikonlopun. Useimmissa juniorikilpailuissa pääsee pelaamaan vähintään kolme peliä. Sulkapalloliiton alaiset kilpailut löytää osoitteesta: http://www.sulkapallo.fi/kilpailija/kilpailukalenteri/ 

Alueella järjestettävistä harrastekisoista pyritään informoimaan seuran Facebook -sivuilla, kotisivuilla sekä jäsensähköpostilistan kautta.

Pitääkö osallistua buffet-vuoroihin ym. talkoohommiin?

Ketään ei velvoiteta talkoohommiin. Omissa kilpailuissa ja muissa tapahtumissa kaikki apu otetaan mielellään vastaan ja innokkaita jäseniä toivotaan lisää seuran toimintaan mukaan.